kolorowe bezy złączone nutellą na białym tle
5 składników,  Ciasta,  Ciastka,  W 30 minut,  Wielkanoc

Kolorowe beziki

Czy bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ 🙂

Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi 😊

A dodatkowo świetna opcja na wykorzystanie białek, które zostają nam chociażby z czekoladowych ciasteczek.

Składniki:

3 białka

6-8 łyżek cukru

6 czubatych łyżek mielonych orzechów

6 czubatych łyżek kokosa

Dowolne barwniki spożywcze

Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Po ubiciu białka z cukrem muszą mieć konsystencję gęstego kremu.

Pianę dzielę na 4 miseczki. Do każdej miseczki dodaję 3 łyżki orzechów lub kokosa i barwnik (ilość zależy od intensywności koloru, który chcemy uzyskać).

Beziki wykładam łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 130 stopni.

Suszę 40 – 45 minut.

Beziki można dodatkowo przyozdobić czekoladą lub skleić nutellą.

Smacznego 😊

kolorowe bezy na białym tle
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *