Brownie z migdałami
Ciasta,  W 30 minut

Brownie z migdałami

Wszystkie ciasta powinny być tak proste, jak brownie z migdałami. Kilka składników, trochę ubijania, krótkie pieczenie i gotowe. A później to już tylko sama radość jedzenia 😊

Składniki:

100 g ciemnej czekolady

100 g mlecznej czekolady

150 g masła

5 jajek

5 łyżek cukru

4 łyżki mąki

4 garście płatków migdałowych

Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.

Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.

Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut.

Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.

Smacznego 😊

Brownie z migdałami
Brownie z migdałami
Brownie z migdałami
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

komentarze 2

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *