Brownie z migdałami
Wszystkie ciasta powinny być tak proste, jak brownie z migdałami. Kilka składników, trochę ubijania, krótkie pieczenie i gotowe. A później to już tylko sama radość jedzenia 😊
Składniki:
100 g ciemnej czekolady
100 g mlecznej czekolady
150 g masła
5 jajek
5 łyżek cukru
4 łyżki mąki
4 garście płatków migdałowych
Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.
Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut.
Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.
Smacznego 😊
2 komentarze
Karina
Nie miałam okazji jeszcze takiego jeść, chętnie spróbuję że względu na te migdały.
Karolina
Polecam gorąco 🙂 Jest przepyszne 🙂