Kulki orzechowo-rumowe
5 składników,  Bez pieczenia,  Ciasta,  W 30 minut

Kulki orzechowo-rumowe

Jak spożytkować zakalca? Zrób kulki orzechowo-rumowe 😊 Zajmie Ci to tylko chwilkę, a efekt jest pyszny.

Składniki na około 9 kulek:

1 szklanka drobno pokruszonego ciasta

1 łyżka masła orzechowego

2 garście drobno posiekanych orzechów

1 łyżka rumu

Dodatkowo:

100 g czekolady

Wszystkie składniki, oprócz czekolady, umieszczam w misce i mieszam do połączenia się składników. Następnie lepię kulki i odstawiam je do lodówki do schłodzenia.

Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią schłodzone kulki. Dodatkowo na każdej kulce można położyć kawałek orzecha. Kiedy czekolada zastygnie kulki są gotowe.

Smacznego 😊

Kulki orzechowo-rumowe
Kulki orzechowo-rumowe
Kulki orzechowo-rumowe
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

komentarze 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *