
Kulki orzechowo-rumowe
13 lutego, 2021



Jak spożytkować zakalca? Zrób kulki orzechowo-rumowe 😊 Zajmie Ci to tylko chwilkę, a efekt jest pyszny.
Składniki na około 9 kulek:
1 szklanka drobno pokruszonego ciasta
1 łyżka masła orzechowego
2 garście drobno posiekanych orzechów
1 łyżka rumu
Dodatkowo:
100 g czekolady
Wszystkie składniki, oprócz czekolady, umieszczam w misce i mieszam do połączenia się składników. Następnie lepię kulki i odstawiam je do lodówki do schłodzenia.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam nią schłodzone kulki. Dodatkowo na każdej kulce można położyć kawałek orzecha. Kiedy czekolada zastygnie kulki są gotowe.
Smacznego 😊

Poprzedni
Szejk waniliowy z borówkami

Nowsze
Chleb z gara
Zobacz również

Placek z blachy
23 sierpnia, 2020
Bakaliowiec z kremem pomarańczowym
5 grudnia, 2019
2 komentarze
Delektujemy
Orzechy, czekolada i rum:) To przepis zdecydowanie dla mnie:D Wyglądają bardzo smacznie!
Karolina
Bardzo dziękuję i polecam. A do tego świetny sposób, żeby niczego nie zmarnować 🙂 🙂