Muffinki bezglutenowe
Babki i babeczki,  Ciasta,  W 30 minut

Muffinki bezglutenowe

Bardzo łatwe i szybkie muffinki bezglutenowe. W środku ulubiony owoc. Pyszny dodatek do kawy.

Składniki na 12 babeczek:

1 szklanka mąki jaglanej

1 szklanka mąki gryczanej

½ szklanki cukru

2 łyżki kakao

2,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

2 jajka

3 łyżki jogurtu

½ szklanki oleju

Ulubione owoce

Uwaga: szklanka 200 ml

Mąkę jaglaną, gryczaną, cukier, proszek do pieczenia i kakao umieszczam w jednej misce i mieszam.

Dodaję jajka, jogurt i olej i wszystko mieszam tylko do połączenia się składników.

Do foremek muffinkowych kładę po 1 łyżce ciasta, dodaję ulubione owoce (po jednej truskawce, 2-3 wiśnie…) i owoce przykrywam ½ łyżki ciasta.

Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut do suchego patyczka.

Muffinki bezglutenowe gotowe.

Smacznego 😊

Muffinki bezglutenowe
Muffinki bezglutenowe
Muffinki bezglutenowe
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

komentarzy 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *