Muffinki budyniowe
Babki i babeczki,  Ciasta,  W 30 minut

Muffinki budyniowe

Chyba każdy lubi muffinki, bo są pyszne, dają wiele możliwości smakowych i można je szybko przygotować. Tak samo jest z muffinkami budyniowymi – 15 minut i można wstawiać do pieca 😊

Składniki suche:

1 ¾ szklanki mąki tortowej

1 budyń waniliowy

2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

¾ szklanki cukru

1 łyżka kakao

Składniki mokre:

1 szklanka jogurtu naturalnego

2 jajka

¾ szklanki oleju

Ulubione owoce

Uwaga: szklanka 200 ml

Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji).

Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp.

Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce.

Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut. Smacznego 😊

Muffinki budyniowe
Muffinki budyniowe
Muffinki budyniowe
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *