
Szejk jagodowy
19 kwietnia, 2021



Szybki sposób na śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek lub kolację to szejk jagodowy.
Pełnowartościowy posiłek w szklance, zdrowo i pysznie – spróbujcie koniecznie szejka z dodatkiem jagód i borówek.
Składniki:
1 banan
3 garście jagód (mogą być mrożone)
3 garście borówek (mogą być mrożone)
1 łyżeczka macy
1 porcja szejku waniliowego (użyłam JuicePlus+, więcej szczegółów znajdziesz tutaj)
350 ml wody
Wszystkie składniki umieszczam w kielichu blendera i dokładnie miksuję.
Szejk jagodowy gotowy. Z tych składników uzyskacie dwie porcje.
Smacznego 😊

Poprzedni
Batony owsiane

Nowsze
Rogale mleczne
Zobacz również

Tort truskawkowo-orzechowy (vege)
23 czerwca, 2019
Śmietanowiec z borówkami
18 lipca, 2024
2 komentarze
Agnieszka
Robię dla siebie takie drugie śniadania do pracy, czasami dodaje banana razem z kiwi, ale fajnie sprawdziły by się jeszcze truskawki 🙂
Karolina
O tak, wszelkie kombinacje smakowe dozwolone 🙂 Uwielbiam, czasami dodaję jeszcze płatki owsiane i mam jogurt do zjedzenia 🙂 🙂