Baton czekoladowy Zero Cukru
Bez pieczenia,  Ciasta,  Desery,  Fit na słodko,  W 30 minut

Baton czekoladowy Zero Cukru

Taki baton czekoladowy Zero Cukru to świetna propozycja dla wszystkich, którzy kochają słodkie, ale unikają białego cukru. Baton zawiera erytrol i doskonale sprawdzi się również na diecie keto.

Składniki:

80 g czekolady 100%

100 ml śmietanki 30%

2 ½ łyżki erytrolu (lub więcej, jeśli lubisz słodsze batony – ja wolę smak czekolady deserowej 😊 )

4 czubate łyżki masła orzechowego

2 garście siekanych orzechów i ulubionych bakalii

4 łyżki mielonych orzechów

Liofilizowane owoce do posypania

Przygotowanie:

Śmietankę umieszczam w rondelku i dodaję erytrol. Podgrzewam, aż śmietanka zrobi się gorąca. Kruszę do śmietanki czekoladę, chwilę czekam, aż czekolada lekko się rozpuści i mieszam do połączenia się składników.

Czekoladę odstawiam do przestygnięcia.

Następnie do przestudzonej czekolady dodaję masło orzechowe, siekane orzechy i bakalie oraz mielone orzechy. Całość mieszam i zagniatam. Formuję rulon, zawijam go w folię i wkładam na kilka godzin do lodówki.

Następnie odwijam, posypuję liofilizowanymi owocami (u mnie aronia, która jest ciemna) i kroję baton w dowolne plastry.

Baton czekoladowy Zero Cukru gotowy. Smacznego 😊

Baton przechowuję w lodówce.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.