Batony brownie
Ciasta,  Desery,  Fit na słodko,  W 30 minut

Batony brownie

Rewelacyjne batony brownie bez mąki i dodatku białego cukru. Doskonała i przepyszna propozycja na świetny dodatek do kawy. I jeszcze jedna zaleta – te batony przygotujesz w 30 minut 🙂

Uwaga: szklanka 200 ml

Składniki:

200 g ciemnej czekolady (u mnie 100 g 64% i 100 g 80%)

100 g masła

4 jajka

4 łyżki erytrolu

4 łyżki mielonych orzechów

2 szklanki siekanych ulubionych bakalii (orzechy, migdały, sezam, suszone owoce…)

Przygotowanie:

Czekoladę i masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestygnięcia. Jajka ubijam mikserem z erytrolem. Do masy jajecznej dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie miksuję.

Do masy dodaję mielone orzechy i całość mieszam łopatką.

Na koniec dodaję bakalie i całość ponownie mieszam łopatką.

Blaszkę 30 cm x 25 cm wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piekę 15 minut.

Następnie wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam do całkowitego wystygnięcia.

Na koniec kroję ciasto w dowolnej wielkości batony.

Batony brownie gotowe. Smacznego 🙂

Batony brownie

Batony brownie

Batony brownie

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram
TikTok
Lnk.Bio

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *