cukierki krówki na niebieskim tle
5 składników,  Bez pieczenia,  Ciasta,  Vege,  Wielkanoc

Krówki z patelni (vege)

Krówki z patelni znają chyba wszyscy. 😊 Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku.

To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni.

Dzisiaj przygotowałam krówki w wersji wegańskiej. Są równie smaczne, ale spróbujcie sami.

Składniki:

1 szklanka śmietanki sojowej

1 szklanka ksylitolu

¼ szklanki cukru zwykłego lub kokosowego

2 duże łyżki oleju kokosowego

Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml.

Wszystkie składniki wysmażamy na patelni do uzyskania gęstej masy.

Krówkę przekładamy do płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, żeby łatwiej nam było później wyciągać.

Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy na noc do lodówki.

Krówkę kroimy na mniejsze kawałki i gotowe.

Najlepiej przechowywać w lodówce.

Smacznego 😊

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *