Krówki z patelni (vege)
18 marca, 2019
Krówki z patelni znają chyba wszyscy. 😊 Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku.
To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni.
Dzisiaj przygotowałam krówki w wersji wegańskiej. Są równie smaczne, ale spróbujcie sami.
Składniki:
1 szklanka śmietanki sojowej
1 szklanka ksylitolu
¼ szklanki cukru zwykłego lub kokosowego
2 duże łyżki oleju kokosowego
Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml.
Wszystkie składniki wysmażamy na patelni do uzyskania gęstej masy.
Krówkę przekładamy do płaskiego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia, żeby łatwiej nam było później wyciągać.
Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy na noc do lodówki.
Krówkę kroimy na mniejsze kawałki i gotowe.
Najlepiej przechowywać w lodówce.
Smacznego 😊
2 komentarze
Nadia
Aż mi ślinka cieknie *.*
Karolina
Bardzo dziękuję 🙂 Polecam 🙂