orzechowe kulki na białym talerzyku
5 składników,  Bez pieczenia,  Ciastka,  Vege,  W 30 minut

Kulki orzechowe (vege)

Kulki orzechowe to świetna opcja, kiedy nachodzi nas ochota na coś małego, na jeden kęs.

Kulki w tej odsłonie są chrupiące, orzechowe i bez cukru, zatem można je połykać bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, jeśli takie czasami macie 😊

Z podanych składników wychodzi około 10-12 kulek, w zależności oczywiście, jak duże „ukulacie”.

Składniki:

80 g prażonych orzechów zmielonych na masło

1 czubata łyżka kakao

2 garście migdałów w słupkach

2 garście płatków kukurydzianych bez cukru

1 łyżka miodu

Wszystkie składniki mieszamy do połączenia i następnie robimy kulki. Można je oprószyć wiórkami kokosowymi (taką opcję wybrałam), kakao albo zostawić bez posypki.

I gotowe.

Smacznego 😊

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *