Kulki orzechowe (vege)
12 marca, 2019
Kulki orzechowe to świetna opcja, kiedy nachodzi nas ochota na coś małego, na jeden kęs.
Kulki w tej odsłonie są chrupiące, orzechowe i bez cukru, zatem można je połykać bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia, jeśli takie czasami macie 😊
Z podanych składników wychodzi około 10-12 kulek, w zależności oczywiście, jak duże „ukulacie”.
Składniki:
80 g prażonych orzechów laskowych zmielonych na masło (może być gotowe masło orzechowe)
1 czubata łyżka kakao
2 garście migdałów w słupkach
2 garście płatków kukurydzianych bez cukru
1 łyżka miodu
Wszystkie składniki mieszamy do połączenia i następnie robimy kulki. Można je oprószyć wiórkami kokosowymi (taką opcję wybrałam), kakao albo zostawić bez posypki.
I gotowe.
Smacznego 😊
Poprzedni