White-Brownie z owocami
Ciasta,  W 30 minut

White-Brownie z owocami

Latem można zaszaleć – White-Brownie z owocami to wariacja na temat brownie. To opcja dla miłośników czekolady i świeżych owoców w letniej odsłonie 😊

Ciasto przygotujesz w 30 minut, jest łatwe i bardzo smaczne. Polecam 😊

Składniki na masę ciemną:

1 czekolada ciemna

75 g masła

2 jajka

¼ szklanki cukru

2 łyżki mąki

Składniki na masę białą:

100 g czekolady białej

60 g masła

2 jajka

1/3 szklanki cukru

2 łyżki mąki

Dodatkowo:

150 g świeżych owoców (u mnie to maliny, jeżyny i borówki)

2 łyżki ulubionego dżemu

Najpierw przygotowuję masę ciemną. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Do jajek dodaję przestudzoną czekoladę i miksuję. Na koniec dodaję mąkę i mieszam delikatnie rózgą.

Masę białą przygotowuję analogicznie jak masę ciemną 😊

Blaszkę do tarty lub tortownicę o średnicy 22-24 cm smaruję masłem, wylewam masę ciemną, a na ciemną delikatnie wylewam masę białą. Żeby się masy troszkę wymieszały, można ciasto przemieszać patyczkiem.

Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut.

Kiedy ciasto wystygnie smaruję je dżemem w tych miejscach, gdzie chcę ułożyć owoce. White-Brownie przyozdabiam owocami i gotowe.

Smacznego 😊

White-Brownie z owocami
White-Brownie z owocami
White-Brownie z owocami
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

komentarze 2

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *