Keto-nutella
2 stycznia, 2023
Zupełnie bez cukru, zupełnie bez wyrzutów sumienia – taka jest keto-nutella na erytrolu.
Szczególnie polecam miłośnikom gorzkiej czekolady 🙂
Składniki:
35 g czekolady 100% (u mnie taka)
1 czubata łyżka erytrolu
1/3 szklanki mleka
2 czubate łyżki masła orzechowego
Przygotowanie:
Mleko przegotowuję, dodaję czekoladę i erytrol. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do połączenia się składników. Odstawiam do wystygnięcia.
Do wystygniętej czekolady dodaję masło orzechowe i mieszam tylko do połączenia się składników, nie za długo.
Keto-nutellę przekładam do słoiczka. Można ją przechowywać w lodówce. Przed zjedzeniem dobrze jest wyciągnąć nutellę z lodówki, ciepła smakuje lepiej.
Keto-nutella gotowa. Smacznego 🙂
Poprzedni
Rogale budyniowo-marcepanowe
Nowsze