Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege)
5 składników,  Ciasta,  Ciastka,  Vege,  W 30 minut

Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege)

Ciasteczka nazwałam super szybkimi ciasteczkami, ponieważ są gotowe w 10 minut i niewiele więcej potrzebują, żeby się upiec. Aby cieszyć się wspaniałym smakiem kruchych, budyniowych ciasteczek potrzebujesz zatem mniej niż pół godziny 😊 Prosty skład i niewielki nakład pracy – razem to przepis idealny 😊

Składniki na około 16 średniej wielkości ciasteczek:

1 ½ szklanki mąki

1 czubata łyżka cukru pudru

½ łyżeczki cukru waniliowego

1 opakowanie (40 g) budyniu czekoladowego

140 g KASI dla wegan (jeśli nie potrzebujecie wersji wegańskiej, KASIĘ możecie zastąpić masłem)

Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam z nich ciasto, które będzie elastyczne i będzie doskonale się rozgniatać.

Ciasto rozwałkowuję na grubość około 0,7 cm i wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut.

Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą.

Smacznego 😊

Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege)
Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege)
Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege)
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Instagram

komentarzy 10

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *