
Ciasteczka bananowe
5 czerwca, 2021
Szybki przepis na ciasteczka bananowe, które są miękkie, pyszne i mega szybkie. Do tego wykorzystasz mocno dojrzałe banany i nie użyjesz białego cukru ?
Składniki na około 10 ciasteczek:
2 mocno dojrzałe banany
1 porcja szejka (użyłam JuicePlus+, więcej szczegółów znajdziesz tutaj) (możesz wykonać również wersję bez szejka – wtedy do ciasta dodaj czubatą łyżkę kakao)
50 g ciemnej czekolady
1,5 szklanki drobnych płatków owsianych
1 żółtko
Banany rozgniatam, czekoladę siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam do połączenia się składników.
Ciasto wykładam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Ciasteczka bananowe pozostają miękkie nawet po wystygnięciu.
Smacznego ?

Poprzedni
Tort czekoladowo-truskawkowy
Zobacz również

Dozza – miasteczko murali
5 września, 2022
Pudding ryżowo-truskawkowy
1 lipca, 2019