Muffinki bananowe z czekoladą
7 maja, 2020
Kiedy w domu zalegają dojrzałe banany, doskonałym pomysłem są muffinki bananowe z czekoladą 😊
Bardzo szybkie i łatwe, świetne na kulinarne przygody z dziećmi.
Składniki na 12 babeczek:
2 średnie banany
1 jajko
1 ¾ szklanki mąki
¼ szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli
3 łyżki jogurtu naturalnego
½ szklanki oleju
12 kostek czekolady
Banany obieram i dokładnie rozgniatam widelcem. Do bananów dodaję jajko, cukier i jogurt i chwilę miksuję. Do masy dodaję pozostałe składniki i mieszam łyżką.
Ciasto wykładam do foremek muffinkowych, wciskam po jednej kostce czekolady i wstawiam foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut, aż zrobią się rumiane.
Smacznego 😊
Poprzedni
Tort migdałowo-czekoladowy
Nowsze